Hallo, ik ben..

Midzomer Chiquita

Coachpaard

De aanvoerder van de kleine groep is onze Chiquita. Ze is een 1e premie NMPRS merrie van 95 cm en heeft al meerdere veulens gehad. Ze is in de groep absoluut de aanvoerder. Haar wil is wet. De alfa merrie in alle opzichten. Naar de mens en vooral naar kinderen het liefste paardje dat je je kan wensen. Fietsen, wandelen, poetsen, altijd geduldig en lief en geniet zichtbaar van de aandacht. Chiquita is verkeersmak en nergens snel van onder de indruk. Maar …als je goed kijkt is ze zeker heel gevoelig. Negeer haar niet want dan zal ze zeker gepikeerd zijn. Chiquita is dan ook zeer geschikt als coach- en therapiepaardje.

"Laten we beginnen met een klein stukje over Marloes en waarom we uiteindelijk bij paardencoaching zijn terechtgekomen. Onze dochter Marloes heeft vanaf dat ze ongeveer 2 jaar oud is menig dokter en ziekenhuis moeten bezoeken. Totdat ze 5 jaar oud was alleen voor fysieke klachten, daarna ook diverse psychologen en GGZ-achtige instanties omdat ze niet goed in haar vel zat en bepaalde gedragskenmerken of DSM5 diagnoses ook aanwijzingen konden geven voor de oorzaken van haar fysieke klachten. Dat wil zeggen; enkele syndromen waarbij klachten voorkomen zoals bij Marloes, gaan gepaard met bepaalde DSM5 diagnoses.

....
Marloes

“Onze dochter had gelijk een klik met Claudia en de pony's. Stapje voor stapje zien we haar rustiger worden en beter met situaties omgaan. Ze is zich bewuster van haar eigen invloed op bepaalde situaties als drukte en overprikkeling."

....
Ouders
MoederMoeder

“Onze zoon van 15 heeft een disharmonisch profiel (autisme)” Na 3 jaar regulier onderwijs ging hij naar speciaal onderwijs. Zijn schoolperiode is tot nu toe altijd een puzzel en zoektocht geweest. We kwamen bij Claudia van Minipaardencoaching terecht omdat we zagen dat het te zwaar voor hem werd. Onze zoon zou niet functioneren op school zonder deze zorg! Op een veilige plek kan hij zich ontwikkelen en dat vinden we bij de paardencoaching van Claudia."

....
Moeder zoon met autisme
MoederMoeder