Hallo, ik ben…

MS Trigger’s Spark of Joy

Coachpaard

Joy is 22 september 2022 toegevoegd aan de kudde. Na het overlijden van Jackson aan de gevolgen van koliek, kwam Joy redelijk snel op ons pad. Joy is het half zusje van Jackson, geboren in hetzelfde jaar 2019. Soms, voelt iets gewoon goed. En zo ook de komst van kleine Joy. Ze is slechts 78 cm groot, heel makkelijk in de omgang en erg op de mens gericht. De eerste maanden waren vooral nodig om haar te laten wennen in de kudde. Hier ging echt wel even wat tijd overheen, de andere paarden hebben het haar in het begin niet makkelijk gemaakt. Maar Joy blijkt een vechter te zijn, ze laat niet zomaar over haar heenlopen. Ze accepteert haar plek als nieuwkomer onderaan in de kudde, maar ze laat zich zeker niet alles zomaar vertellen. Gibson heeft Joy als eerste geaccepteerd en deze twee zijn inmiddels onafscheidelijk. Joy krijgt de tijd om te leren, kennis te maken met de coachingkinderen en hoe zij hierin haar rol kan vervullen. Welkom lieve kleine Joy.

"Laten we beginnen met een klein stukje over Marloes en waarom we uiteindelijk bij paardencoaching zijn terechtgekomen. Onze dochter Marloes heeft vanaf dat ze ongeveer 2 jaar oud is menig dokter en ziekenhuis moeten bezoeken. Totdat ze 5 jaar oud was alleen voor fysieke klachten, daarna ook diverse psychologen en GGZ-achtige instanties omdat ze niet goed in haar vel zat en bepaalde gedragskenmerken of DSM5 diagnoses ook aanwijzingen konden geven voor de oorzaken van haar fysieke klachten. Dat wil zeggen; enkele syndromen waarbij klachten voorkomen zoals bij Marloes, gaan gepaard met bepaalde DSM5 diagnoses.

....
Marloes

“Onze dochter had gelijk een klik met Claudia en de pony's. Stapje voor stapje zien we haar rustiger worden en beter met situaties omgaan. Ze is zich bewuster van haar eigen invloed op bepaalde situaties als drukte en overprikkeling."

....
Ouders
MoederMoeder

“Onze zoon van 15 heeft een disharmonisch profiel (autisme)” Na 3 jaar regulier onderwijs ging hij naar speciaal onderwijs. Zijn schoolperiode is tot nu toe altijd een puzzel en zoektocht geweest. We kwamen bij Claudia van Minipaardencoaching terecht omdat we zagen dat het te zwaar voor hem werd. Onze zoon zou niet functioneren op school zonder deze zorg! Op een veilige plek kan hij zich ontwikkelen en dat vinden we bij de paardencoaching van Claudia."

....
Moeder zoon met autisme
MoederMoeder