Hallo, ik ben…

Claudia Zwart

Paardencoach

Ik ben 47 jaar, getrouwd en moeder van een tienerdochter. Samen met mijn gezin woon ik in het prachtige dorpje Weerdinge (Emmen) in Drenthe. Paarden en mensen hebben van jongs af aan altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Als ik terugkijk dan zijn het altijd de paarden geweest die mij sterker hebben gemaakt, evenwichtig keuzes hebben laten maken (bij paarden moet je immers ook helder zijn in wat je wilt). Ze hebben me geleerd om in sommige situaties geduldig te zijn en andere keren juist voor een doortastende aanpak te gaan. Het omgaan met paarden heeft mij van jongs af aan veel geleerd; aanpakken, compassie, relativeren, begrip tonen, situaties aanvoelen en daarop anticiperen. Een paar zaken waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen in ons leven.

Ik ben een ondernemer in hart en nieren en jarenlang de eigenaar geweest van een succesvol evenementenbureau, wat vooral business events organiseerde. Ik weet hoe het zakenleven werkt en ook wat de struikelblokken kunnen zijn. Op een andere manier kijken naar jezelf en naar je team door middel van paardencoaching werpt nieuw licht op de zaak. 

Diploma’s

"Laten we beginnen met een klein stukje over Marloes en waarom we uiteindelijk bij paardencoaching zijn terechtgekomen. Onze dochter Marloes heeft vanaf dat ze ongeveer 2 jaar oud is menig dokter en ziekenhuis moeten bezoeken. Totdat ze 5 jaar oud was alleen voor fysieke klachten, daarna ook diverse psychologen en GGZ-achtige instanties omdat ze niet goed in haar vel zat en bepaalde gedragskenmerken of DSM5 diagnoses ook aanwijzingen konden geven voor de oorzaken van haar fysieke klachten. Dat wil zeggen; enkele syndromen waarbij klachten voorkomen zoals bij Marloes, gaan gepaard met bepaalde DSM5 diagnoses.

....
Marloes

“Onze dochter had gelijk een klik met Claudia en de pony's. Stapje voor stapje zien we haar rustiger worden en beter met situaties omgaan. Ze is zich bewuster van haar eigen invloed op bepaalde situaties als drukte en overprikkeling."

....
Ouders
MoederMoeder

“Onze zoon van 15 heeft een disharmonisch profiel (autisme)” Na 3 jaar regulier onderwijs ging hij naar speciaal onderwijs. Zijn schoolperiode is tot nu toe altijd een puzzel en zoektocht geweest. We kwamen bij Claudia van Minipaardencoaching terecht omdat we zagen dat het te zwaar voor hem werd. Onze zoon zou niet functioneren op school zonder deze zorg! Op een veilige plek kan hij zich ontwikkelen en dat vinden we bij de paardencoaching van Claudia."

....
Moeder zoon met autisme
MoederMoeder